Päiväperhoset - Suomi, Pohjola, Baltia

on Tammen uuteen MUKAAN MAASTOON -luonto-opassarjaan kuuluva säänkestävä, kätevän kokoinen taskukirja. Sen kuvituksena on sekä uuden digitaalisen valokuvaustekniikan mahdollistamia tuoreita luontokuvia että klassisen hienoja toukkapiirroksia.

Kirja esittelee ensimmäistä kertaa kaikki Pohjolan ja Baltian 157 päiväperhoslajia: niiden ulkonäön, lentoajat, levinneisyyden, elinympäristöt, ravintokasvit ja vaellukset. Erityisen perusteellisesti esitellään perhosharrastajia eniten kiinnostavat lajit, kuten monet Lapin perhoset.

Lajintuntemusosan ohella kirjassa on omat lukunsa perhosten kiehtovasta elämästä sekä perhosharrastuksen eri muodoista. Viimeksi mainittu osio painottaa modernilla ja luonnonsuojelullisella tavalla uusimman kamera- ja kiikaritekniikan suomia mahdollisuuksia harrastaa perhosia perinteisen keräilyn rinnalla tai asemesta.

Kätevän kokonsa ja muotonsa ansiosta kirja on helppo kuljettaa taskussa kaikkialle maastoon. Oppaan ovat kirjoittaneet ja kuvittaneet Tari Haahtela, Kimmo Saarinen, Pekka Ojalainen ja Hannu Aarnio.

Lisätietoa oppaasta löytyy Tammen sivuilta.