Seuranta alkoi vuonna 1991

Valtakunnallinen päiväperhosseuranta (NAFI) kokoaa tietoja Suomen päiväperhosten levinneisyydestä, runsaudesta ja näiden muutoksista. Kaikille avoimeen seurantaan on tähän mennessä lähettänyt tietoja jo yli 800 vapaaehtoista. Rohkeasti mukaan!

Perhoskesän tuloksista kootaan vuodenvaihteessa yhteenveto, joka ilmestyy keväällä Suomen Perhostutkijain Seuran jäsenlehdessä (Baptria). Viimeisin on luettavissa alasivulta Tuorein vuosikatsaus, josta löytyy myös PDF-tiedosto.

Yhteenveto perustuu havaintoihin, jotka on lähetetty Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituuttiin postitse tai sähköpostitse joulukuun alkuun mennessä tai jotka on tallennettu Luonnontieteellisen keskusmuseon Hatikka-järjetelmään vuodenvaihteeseen mennessä. Huomio: käyttäkää Hatikassa päiväperhosseurantaan tarkoitettua omaa lomaketta!

Ohjeet Hatikan käyttöön on tiivistetty tässä.

Päiväperhosseurannan omat verkkosivut

Seurantaan vuodesta 1991 asti kertynyt havaintoaineisto on tallennettu Luonnontieteellisen keskusmuseon tietokantaan, jonka sisällöstä tuotetaan sivuilla olevat tilastot ja kartat. Sivujen kehitystyö jatkuu edelleen Tapani Lahden johdolla.

Seurannan tunnuksessa on niittysinisiipi (Plebeius semiargus). Perhossivujen kuvituksesta vastaa Juha Jantunen.